Međunarodni aerodroma Sarajevo učestvovao na Routes Europe 2024. u Aarhusu

    Routes Europe 2024. u Aarhusu u Danskoj, najveći je regionalni skup u oblasti avioindustrije, namijenjen za predstavnike avioindustrije koji žele poslovati iz i unutar europske regije.

    Ovaj događaj prilika je za susret sa predstavnicima aviokompanija kojima će se predstaviti poticajne šeme koje Međunarodni aerodrom Sarajevo i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo nude zainteresovanim aviokompanijama, u cilju uspostavljanja direktnih linija koje će povezati Sarajevo sa  novim destinacijama.

    Pregovarački tim je obavio niz sastanaka za koje vjeruju da će u narednom trogodišnjem periodu, rezultirati novim konekcijama sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

    Pored značajnog broja održanih sastanaka, posebno ističemo one koji su održani sa predstavnicima aviokompanija, Wizz Air, Eurowings, Volotea, Norwegian Air Shuttle, Transavia, Condor, SAS, Easy Jet, Lot Polish Airlines, kao i  avioprevoznikom TUI koji je već potvdio letove za predstojeću zimsku sezonu što će imati pozitivan efekat na rast zimskog turizma.

    U fokusu pregovora bila je uspostava konekcija sa evropskim destinacijama kao što su Berlin, Rim, Stockholm, Dusseldorf, Copenhagen, Paris, Amsterdam, Eindhoven, Strasbourg, Verona, Hamburg, kao i drugim destinacijama za koje postoji velika potražnja i potencijal.

    Svjesni činjenice da turizam u Kantonu Sarajevo nudi ogroman potencijal, učiniti ćemo sve u skladu sa našim mogućnostima, da otvorimo put za njegovu ekspanziju, poruka je koju je iz Danske uputio naš pregovarački tim.